Εύκολες συνταγές

Συνταγή μαρέγκας σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό σοκολάτας και μαρέγκας με αυτήν την απολαυστική συνταγή σοκολάτας μερέντας. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι τέλειο για να ικανοποιήσει το γλυκό σας και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την ελαφριά, αέρινη υφή του και την πλούσια γεύση σοκολάτας. Η τραγανή μαρέγκα εξωτερικά δίνει τη θέση της σε μια λαχταριστή και κρεμώδη γέμιση σοκολάτας, δημιουργώντας μια λαχταριστή συμφωνία γεύσεων και υφών. Είτε είστε έμπειρος αρτοποιός είτε μόλις ξεκινάτε το γαστρονομικό σας ταξίδι, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα πετύχει!

Συστατικά

<πίνακας>

Μαρέγκα
Γέμισμα σοκολάτας

6 ασπράδια αυγών
7 ουγγιές (200 g) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

1,5 φλιτζάνια (300 g) κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι (240 ml) παχύρρευστη κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη (προαιρετικό)

1/2 φλιτζάνι (50 g) κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι (60 g) ζάχαρη άχνη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν τη συνταγή σοκολάτας μερέντας, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ: Χρησιμοποιήστε διάφορα μεγέθη μπολ ανάμειξης για να διαχωρίσετε τα ασπράδια και να ανακατέψετε τα υλικά της μαρέγκας.
  • Ηλεκτρικό μίξερ: Αυτό που θα σας βοηθήσει να χτυπήσετε τα ασπράδια σε σκληρές κορυφές γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Λαστιχένια σπάτουλα: Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να διπλώσετε απαλά τα ξηρά συστατικά και να αποτρέψετε το ξεφούσκωμα της μαρέγκας.
  • Φύλλο ψησίματος: Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα για να μην κολλήσετε και να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Σακούλα και μύτη σωλήνωσης: Εάν θέλετε να βάλετε τη μαρέγκα σας με σωλήνες σε διακοσμητικά σχήματα, ετοιμαστείτε μια σακούλα σωληνώσεων με μύτη με μεγάλο αστέρι.
  • Διπλός λέβητας: Θα γίνει ένα διπλό λέβητα για να λιώσετε τη σοκολάτα για τη γέμιση. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο διπλό λέβητα, τοποθετώντας ένα θερμαινόμενο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Χτυπήστε: Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να συνδυάσετε απαλά τα υλικά της γέμισης σοκολάτας.
  • Σπάτουλα: Μια σπάτουλα που θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε το μαλακωμένο βούτυρο και θα δείτε μια κρεμώδη υφή για τη γέμιση σοκολάτας.
  • Πιατέλα σερβιρίσματος: Επιλέξτε μια κομψή πιατέλα ή ατομικά πιάτα γλυκού για να παρουσιάσετε τις όμορφες δημιουργίες σας με σοκολατένια μερέντα.

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250°F (120°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε την κρέμα ταρτάρ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  5. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν γυαλιστερές σκληρές κορυφές.
  6. Δώστε απαλά το ξηρό ξηρό κακάο στα χτυπημένα ασπράδια αυγών χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Προσέχουμε να μην ανακατευτούμε και ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
  7. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μια σακούλα σωλήνωση με ένα μεγάλο άκρο αστέρι, εάν θέλετε, και στροβιλιστείτε ή φωλιάστε το σωλήνα στο έτοιμο φύλλο.
  8. Ψήνετε τη μαρέγκα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει τραγανή και στεγνή στην αφή. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα να κρυώσουν εντελώς.
  9. Σε ένα διπλό λέβητα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  10. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  11. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, τη σκόνη στιγμιαίου καφέ (αν χρησιμοποιείτε) και το εκχύλισμα βανίλιας στη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
  12. Ρίξε με κουτάλι τη γέμιση σοκολάτας πάνω στο μισό από τα κρυωμένα κελύφη μαρέγκας και στρώστε τα μαζί με τα υπόλοιπα κελύφη.
  13. Το θέα τις σοκολατένιες μερένγκες

    Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για μερέντα σοκολάτας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία σας στην κουζίνα και τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να συγκεντρωθούν και να μετρηθούν όλα τα συστατικά. Η προετοιμασία της μαρέγκας, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος των ασπράδιων και του ψησίματος, διαρκεί περίπου 1 ώρα. Επιπλέον, το λιώσιμο της σοκολάτας και η προετοιμασία της γέμισης χρειάζονται περίπου 15 λεπτά. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 2 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος, επιτρέποντας την ψυχή και το χρόνο συναρμολόγησης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι ανάμειξης και οι ηλεκτρικοί αναδευτήρες είναι καθαροί και απαλλαγμένοι από υπολείμματα λίπους ή υγρασίας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον μέγιστο όγκο όταν χτυπάτε τα ασπράδια.
  • Όταν χωρίζετε τα αυγά, βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνουν ίχνη κρότου αυγού στα ασπράδια, καθώς ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία του χτυπήματος.
  • Η προσθήκη κρέμας ταρτάρ στα ασπράδια αυγών τα σταθεροποιεί και βοηθά στη δημιουργία μιας στιβαρής μαρέγκας με όμορφη υφή.
  • Εάν διπλώνετε το ξηρό κακάο στα χτυπημένα ασπράδια αυγών, χρησιμοποιήστε απαλές και σαρωτικές για να ενσωματώσετε καλά τα συστατικά χωρίς να ξεφουσκώσετε το μείγμα.
  • Για να επιτύχετε μαρέγκες με τέλειο σχήμα, κρατήστε τη σακούλα σωληνώσεων κάθετα στο φύλλο ψησίματος και ασκήστε σταθερή πίεση κατά τη διάρκεια της σωλήνωσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη για να προσθέσετε μια δημιουργική πινελιά στην παρουσίασή σας.
  • Είναι σημαντικό να αφήσετε τις μαρέγκες να κρυώσετε τελείως μέσα στον κλειστό φούρνο για να αποφύγετε να σπάσουν ή να κολλήσουν.
  • Όταν λιώνετε τη σοκολάτα, χρησιμοποιήστε χαμηλή θερμοκρασία για να αποφύγετε το κάψιμο. Ανακατεύουμε συχνά και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις αποκτήσει μια λεία υφή.
  • Το μαλακωμένο βούτυρο εξασφαλίζει λεία και κρεμώδη υφή για τη γέμιση σοκολάτας. Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν το ενσωματώσετε στο μείγμα.
  • Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη κακάο πάνω από τις συναρμολογημένες μερένγκες σοκολάτας πριν τις σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Παχύς
Υδατάνθρακες
Ζάχαρη
Ίνα

320
5 g
21g
30 g
26g
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε μερένγκες σοκολάτας, σκεφτείτε αυτές τις ιδέες παρουσίασης για να αναβαθμίσετε το επιδόρπιο:

  1. Το αργότερο σε μια κομψή πιατέλα και παλέψτε τις ελαφριές με σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη για μια πινελιά κομψότητας.
  2. Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα και αναζωογονητική αντίθεση στη γλυκύτητα.
  3. Ρίξτε λιωμένη σοκολάτα ή ένα κουλούρι βατόμουρο πάνω από τις μερένγκες για μια καλλιτεχνική πινελιά.
  4. Σερβίρετε μαζί με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για περισσότερη απόλαυση.
  5. Συνοδεύστε τις μερένγκες με ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένο καφέ ή ένα ποτήρι σαμπάνια για ένα υπέροχο ζυγάρωμα.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τη δημιουργικότητά σας και να πειραματιστείτε με διαφορετικές γαρνιτούρες και στυλ παρουσίασης που ταιριάζουν στο προσωπικό σας γούστο και περίσταση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τις μερένγκες σοκολάτας, να αποθηκεύσετε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Φροντίστε να κρατήσετε μακριά από την υγρασία για να διατηρήσετε την τραγανή υφή τους. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να αποθηκεύσετε τις συναρμολογημένες μερένγκες στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, σημειώστε ότι η μαρέγκα μπορεί να μαλακώσει ελαφρώς κατά τη διάρκεια της κατάψυξης. Για βέλτιστη γεύση και υφή, είναι καλύτερο να καταναλώσετε τις μερένγκες μέσα στις πρώτες ή δύο ημέρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ οι μερένγκες σοκολάτας είναι αναμφίβολα απολαυστικές λιχουδιές, ορισμένα συστατικά που αναφέρονται σε αυτήν τη συνταγή προσφέρουν μια συνταγή για την υγεία:

  • Μαύρη σοκολάτα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα έχει συνδεθεί με διάφορα για την υγεία, όπως η λειτουργία της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και η βελτιωμένη του εγκεφάλου.
  • Ασπράδια αυγού: Χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, τα ασπράδια αυγού παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης και βασικών αμινοξέων.
  • Κάκαο σε σκόνη: Συσκευασμένο με φλαβονοειδή, το κακό σε σκόνη προσφέρει πιθανά καρδιαγγειακά και μπορεί να συμβάλει στη μεγάλη ευεξία.

Θυμηθείτε να απολαμβάνετε αυτές τις γλυκές λιχουδιές μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των επιδορπίων με βάση το μαρέγκα, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μ λεμόνι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button